Hier staat alles wat je wilt weten over CityGoose

Wat is CityGoose?

CityGoose ontwikkelt superspannende stadsspellen met een moord (Dossier Flikken) of een mysterie (City Code) als thema. 

Wat is het City Code spel?

City Code is een stadsspel voor avonturiers, meesterpuzzelaars en doorzetters. De diepste geheimen van een stad liggen niet zomaar voor iedereen op straat… Verlies je je eenmaal in de zoektocht naar de waarheid, dan is er geen weg meer terug. City Code is uitdagend, verrassend en verbindend. Dit stadsspel is ideaal als groepsuitje, teambuilding en bedrijfsuitje.

Je ontvangt een dagboek met allerlei geheimzinnig fragmenten. Op bijzondere locaties in de stad los je pittige puzzels op. Houdt rekening met ongeveer 5 uur puzzeltijd.

Kom je er niet uit? Maak dan gebruik van de speciale City Goose app!

Wat houdt het Dossier Flikken spel in?

Dossier Flikken is een stadsspel voor speurneuzen, complotdenkers en sensatiezoekers. Er is een moord gepleegd, maar de recherche tast in het duister. Gewapend met het dossier en een neus voor kwade zaken ga je samen op zoek naar de dader. Trek alibi’s na, controleer getuigenverklaringen en trek je conclusies… Dit stadsspel is ideaal als familie-uitje, vrijgezellenuitje of groepsuitje.

Je ontvangt een politiedossier met een krantenknipsel, alibiverslagen, crime scene foto's en veel meer. Onderweg ga je dit bewijsmateriaal onderzoeken. Je komt op leuke lcoaties in de stad en ontdekt bijzondere plekjes. Een flikken spel duurt ongeveer 3,5 uur. Maar je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt.

Kom je er niet uit? Maak dan gebruik van de speciale City Goose app!

Wat is een City Escape spel?

City Escape is een stadsspel voor knappe koppen en koele kikkers. Als de tijd eenmaal begint te lopen, kun je alleen nog op elkaar vertrouwen om samen op tijd te ontsnappen.

Je ontvangt thuis een City Escape Box. Hierin zit een plattegrond, het verhaal van de stad wat je moet oplossen en allerlei props. Je downloadt de speciale interactieve City Escape Game app en als je op de startlocatie in de stad bent gaat de tijd lopen. Je hebt 120 minuten om de challenges op te lossen en de stad te redden. Lukt dit niet, kun je gewoon doorspelen!

Het is een uitdagend spel waarbij je de elementen uit de stad, je escape props en de interactieve app met augmented reality combineert.

Met hoeveel personen kan ik per spel spelen?

Per spel kun je met 6 personen spelen. Ben je met meer dan 6 personen, koop dan een tweede of een derde spel. Is je groep nóg groter, neem dan contact op met CityGoose wat we voor je kunnen betekenen.

We kunnen extra routes meesturen zodat je met meer teams tegelijk kunt vertrekken. Zet dit in je opmerkingen bij bestellingen. Dit doen we vanaf 4 teams.

Ben je met 3 teams zorg dan dat er 5 minuten tussen team 1 en 2 en team 2 en 3 zit.

Wanneer kan ik het stadsspel spelen?

Het mooie van CityGoose is dat je de stadsspellen kunt spelen wanneer jij wilt. Niemand houd je dus tegen om nu te gaan spelen! Bij een paar spellen dien je wel rekening te houden met openingstijden van locaties waar je iets moet ophalen of naar binnen moet. Dit staat dan op het spel aangegeven. 

De antwoorden liggen voor het oprapen in de stad. Bij diverse spellen ga je nog informatie ophalen bij horecalocaties. Die hebben over het algemeen ruime openingstijden (10.00 - 23.00 uur).

Voor wie zijn de spellen geschikt en voor wie niet?

De stadsspellen van CityGoose zijn bedoeld voor volwassenen. Hou je van puzzelen of het oplossen van raadsels? Dan zul je er zeker van smullen! De stadsspellen zijn ideaal als groepsactiviteit: vriendenuitje, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, teambuilding en familie-uitje. Voor kinderen vanaf 8 jaar is het leuk om mee te gaan onder begeleiding van volwassenen.

Wat kan ik precies verwachten als ik een stadsspel bestel via de webshop?

Na je bestelling ontvang je een bevestiging per mail. Ook ontvang je per mail een Game-id om onze gratis app te gebruiken. Over het algemeen ontvang je binnen drie werkdagen het stadsspel bij je thuis. De envelop past gewoon door je brievenbus. Het stadsspel is dus niet digitaal, maar bestaat uit echt drukwerk met zorg samengesteld en vormgegeven. Ook erg leuk om als cadeautje te geven! Heb je het stadsspel eenmaal in huis, dan bepaal jij wanneer je gaat spelen.

Note; heb je een City Escape spel gekocht, ontvang je geen game-id per mail, maar zit er een huntcode in je spel. Je gebruikt hiervoor ook een andere app!

Hoe lang ben ik bezig per spel? Hoeveel spelplezier krijg ik?

Met het Dossier Flikken stadsspel ben je ongeveer drie uurtje zoet. Een ideale middaginvulling voor neven-en-nichtendag, die middelbare schoolreünie of gewoon gezellig erop uit met vrienden of je gezin (kinderen vanaf 8 jaar). Een stukje uitdagender is het City Code stadsspel. Dit is perfect voor een groepje fanatieke puzzelaars of een teambuilding. Voor City Code kun je beter zo'n 5 uurtjes speeltijd uittrekken. Ons nieuwste City Escape spel is gemaakt om binnen 120 minuten te kraken. Is dit niet gelukt kunt je toch lekker doorspelen!

Verder bepaal je zelf natuurlijk of je tussendoor een pauze wilt nemen.

Wat als er geen tijd is om het stadsspel af te maken?

Geen tijd meer? Geen probleem! Jij bepaalt wanneer je speelt en dus ook hoe lang je erover doet en wanneer je het stadsspel weer oppakt en afmaakt.

Houdt er rekening mee dat een spel na verloop van tijd niet meer geldig is omdat er iets wijzigt in het straatbeeld. Wij garanderen ondersteuning in de app voor 1 jaar na aankoop.

Wat moeten we doen als we vastlopen met het stadsspel?

Tsja, sommige opdrachten en puzzels zijn best uitdagend. Zie je tussen de gebouwen de stad niet meer? Heb je even een zetje nodig in de goede richting? 

Daarvoor is de speciale CityGoose app ontwikkeld! Super makkelijk. Per puzzellocatie kun je hints krijgen en uiteindelijk ook je oplossing.

Waar heb ik de app voor nodig?

De app heb je nodig om tijdens het spel hints op te vragen en aan het einde je oplossing te controleren. Bij sommige spellen krijg je via de app ook belangrijke informatie om het spel te kunnen oplossen.

De CityGoose app download je gratis via de appstore. Je logt in met het game-id. Dit heb je bij een on-line bestelling via de mail gekregen en bij een aankoop bij de VVV staat die op je spel.

Heb je een City Escape spel gekocht, dan staat de huntcode in je spel. Ook de instructies voor het downloaden van de speciale City Escape Game app zitten in je spel.

Wat is de levertijd van het spel?

Kijk hier! Kan je niet wachten tot de postbode komt? Kijk dan of je het in de stad van je keuze kunt kopen. In Maastricht, Valkenburg, Nijmegen, Deventer, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Hasselt en MaasMechelen liggen de spellen bij de VVV.

In Amsterdam is het te koop bij Schaakwinkel Go, in Den Bosch bij hotel Central, in Breda bij hotel Nassau. 

Hoe kom ik aan een game-id om in te loggen op de CityGoose app?

Je logt in met het game-id. Dit heb je bij een on-line bestelling via de mail gekregen en bij een aankoop bij de VVV staat die op je spel.

Heb je een City Escape spel dan ontvang je geen email, maar zit de huntcode in je spel en ook de instructies voor het downloaden van de speciale City Escape Game app.

Hoe gebruik in mijn Bongobon of GiftForYou om een CityGoose stadsspel te kopen?

Dit doe je door een normale bestelling te plaatsen. Bij cadeaukaart code kies je Bongo of Giftforyou en in het vakje eronder vul je je Bongobon nummer of Gift for you code in. Het bedrag wordt dan automatisch €0,00. Wij controleren je code en indien juist, sturen we je de verzendbevestiging, het spel en je game-id. 

Hoe werkt het als ik het stadsspel met een grote groep wil spelen?

Eén stadsspel biedt voldoende spelplezier voor een groepje van 6 personen. Ben je met meer, dan bestel je meer spellen!

it doen we vanaf 4 spellen. Ben je met 2 of 3 teams? Zorg dan dat team 2 en 3 5 minuten na het vorige team vertrekken. 

Als je dat wilt, vermeld dit dan bij de opmerkingen van je bestelling. We kunnen per Dossier Flikken stadsspel 4 verschillende routes leveren. Dat betekent dat je makkelijk met 100 man binnen een half uur de groepjes kunt opstarten. 

Bij de Flikken spellen is er een spelroute gemaakt. Om te voorkomen dat groepjes achter elkaar aanlopen, kunnen we dan extra routes meesturen.

Bij de City Code en City Escape spellen is er geen vaste route. De teams kunnen zelf bepalen waar ze beginnen. Zeer geschikt dus voor grote groepen.

Moet ik het stadsspel vooraf reserveren?

Nee, je koopt je spel on-line of bij de VVV winkel en speelt het dan wanneer je wil! Wil je zeker weten dat het spel bij de VVV op voorraad is? Bel dan even met de VVV winkel in de stad van je keuze.

 

Wanneer kan ik het spel spelen? Moet ik rekening houden met openingstijden?

De meeste spellen kun je spelen 7 dagen in de week tussen 10 uur 's ochtends en 11 uur 's avonds. Bij de CityCode spellen moet je een enkele keer wel rekening houden met openingstijden. Dat is in je spel aangegeven ook de app vertelt je waar dat van toepassing is.

Kun je het spel in een andere taal spelen? Is the game available in English? Gibt es auch im Deutsch?

Our Dossier Flikken Spel and City Code games are in Dutch only.

Flikken Maastricht Sjeng will become available in German in December 2019.

The City Escape games are in English! 

Hoe lang is een spel geldig?

Het straatbeeld kan wijzigen. Wij proberen tenminste  1 keer per jaar updates aan onze spellen te doen. Wij zorgen dat de app met informatie, hints en actualiteiten zeker nog 1 jaar geldig is na aankoop van je spel.

CityGoose Stadsspellen

Met de stadsspellen van CityGoose ontdek je samen de geheimen van
een stad terwijl je mysteries ontrafelt en moordzaken oplost. Ga op pad
wanneer jij wilt en verras jezelf en anderen tijdens een meeslepende en
uitdagende zoektocht door de stad.

Instagram