Hier staat alles wat je wilt weten over CityGoose

Wat is CityGoose?

CityGoose ontwikkelt superspannende stadsspellen met een moord (Dossier Flikken) of een mysterie (City Code) als thema. 

Wat is City Code?

City Code is een stadsspel voor avonturiers, meesterpuzzelaars en doorzetters. De diepste geheimen van een stad liggen niet zomaar voor iedereen op straat… Verlies je je eenmaal in de zoektocht naar de waarheid, dan is er geen weg meer terug. City Code is uitdagend, verrassend en verbindend. Dit stadsspel is ideaal als groepsuitje, teambuilding en bedrijfsuitje.

Wat is Dossier Flikken?

Dossier Flikken is een stadsspel voor speurneuzen, complotdenkers en sensatiezoekers. Er is een moord gepleegd, maar de recherche tast in het duister. Gewapend met het dossier en een neus voor kwade zaken ga je samen op zoek naar de dader. Trek alibi’s na, controleer getuigenverklaringen en trek je conclusies… Dit stadsspel is ideaal als familie-uitje, vrijgezellenuitje of groepsuitje.

Met hoeveel personen kan ik per spel spelen?

Per spel kun je met 6 personen spelen. Ben je met meer dan 6 personen, koop dan een tweede of een derde spel. Is je groep nóg groter, neem dan contact op met CityGoose wat we voor je kunnen betekenen.

We kunnen extra routes meesturen zodat je met meer teams tegelijk kunt vertrekken. Zet dit in je opmerkingen bij bestellingen.

Wanneer kan ik het stadsspel spelen?

Het mooie van CityGoose is dat je de stadsspellen kunt spelen wanneer jij wilt. Niemand houd je dus tegen om nu te gaan spelen! Bij een paar spellen dien je wel rekening te houden met openingstijden van locaties waar je iets moet ophalen of naar binnen moet. Dit staat dan op het spel aangegeven. 

Voor wie zijn de spellen geschikt en voor wie niet?

De stadsspellen van CityGoose zijn bedoeld voor volwassenen. Hou je van puzzelen of het oplossen van raadsels? Dan zul je er zeker van smullen! De stadsspellen zijn ideaal als groepsactiviteit: vriendenuitje, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, teambuilding en familie-uitje. Voor kinderen vanaf 8 jaar is het leuk om mee te gaan onder begeleiding van volwassenen.

Wat kan ik precies verwachten als ik een stadsspel bestel via de webshop?

Na je bestelling ontvang je een bevestiging per mail. Ook ontvang je per mail een Game-id om onze gratis app te gebruiken. Binnen drie werkdagen wordt het stadsspel per post bij je thuis gezorgd. De envelop past gewoon door je brievenbus. Het stadsspel is dus niet digitaal, maar bestaat uit echt drukwerk met zorg samengesteld en vormgegeven. Ook erg leuk om als cadeautje te geven! Heb je het stadsspel eenmaal in huis, dan bepaal jij wanneer je gaat spelen.

Hoe lang ben ik bezig per spel?

Met het Dossier Flikken stadsspel ben je ongeveer drie uurtje zoet. Een ideale middaginvulling voor neven-en-nichtendag, die middelbare schoolreünie of gewoon gezellig erop uit met vrienden of je gezin (kinderen vanaf 8 jaar). Een stukje uitdagender is het City Code stadsspel. Dit is perfect voor een groepje fanatieke puzzelaars of een teambuilding. Voor City Code kun je beter zo'n 5 uurtjes speeltijd uittrekken.

Verder bepaal je zelf natuurlijk of je tussendoor een pauze wilt nemen.

Wat als er geen tijd is om het stadsspel af te maken?

Geen tijd meer? Geen probleem! Jij bepaalt wanneer je speelt en dus ook hoe lang je erover doet en wanneer je het stadsspel weer oppakt en afmaakt.

Wat moeten we doen als we vastlopen met het stadsspel?

Tsja, sommige opdrachten en puzzels zijn best uitdagend. Zie je tussen de gebouwen de stad niet meer? Heb je even een zetje nodig in de goede richting? Precies daarvoor is de hints-pagina. Even je spelcode invoeren en je krijgt van ons een verse hint, waarmee je weer lekker verder kunt puzzelen. 

Wat is de levertijd van het spel?

Kijk hier! Kan je niet wachten tot de postbode komt. Ga dan direct naar de VVV in de stad van je keuze om je stadsspel te kopen.

Waar heb ik de app voor nodig?

De app heb je nodig om tijdens het spel hints op te vragen en aan het einde je oplossing te controleren. Bij sommige spellen krijg je via de app ook belangrijke informatie om het spel te kunnen oplossen.

De CityGoose app download je gratis via de appstore. Je logt in met het game-id. Dit heb je bij een on-line bestelling via de mail gekregen en bij een aankoop bij de VVV staat die op je spel.

Hoe kom ik aan een game-id om in te loggen op de CityGoose app?

Je logt in met het game-id. Dit heb je bij een on-line bestelling via de mail gekregen en bij een aankoop bij de VVV staat die op je spel.

Hoe gebruik in mijn Bongobon of GiftForYou om een CityGoose stadsspel te kopen?

Dit doe je door een normale bestelling te plaatsen. Bij cadeaukaart code kies je Bongo of Giftforyou en in het vakje eronder vul je je Bongobon nummer of Gift for you code in. Het bedrag wordt dan automatisch €0,00. Wij controleren je code en indien juist, sturen we je de verzendbevestiging, het spel en je game-id. 

Hoe werkt het als ik het stadsspel met een grote groep wil spelen?

Eén stadsspel biedt voldoende spelplezier voor een groepje van 6 personen. Ben je met meer, dan bestel je meer spellen. Om te voorkomen dat groepjes achter elkaar aanlopen, kunnen we dan extra routes meesturen.

Als je dat wilt, vermeld dit dan bij de opmerkingen van je bestelling. We kunnen per Dossier Flikken stadsspel 4 verschillende routes leveren. Dat betekent dat je makkelijk met 100 man binnen een half uur de groepjes kunt opstarten. Bij de City Code spellen is er geen vaste route. De teams kunnen zelf bepalen waar ze beginnen. 

Moet ik het stadsspel vooraf reserveren?

Nee, je koopt je spel on-line of bij de VVV winkel en speelt het dan wanneer je wil! Wil je zeker weten dat het spel bij de VVV op voorraad is? Bel dan even met de VVV winkel in de stad van je keuze.

 

Wanneer kan ik het spel spelen? Moet ik rekening houden met openingstijden?

De meeste spellen kun je spelen 7 dagen in de week tussen 10 uur 's ochtends en 10 uur 's avonds. Bij de CityCode spellen moet je wel rekening houden met openingstijden. Dat is in je spel aangegeven ook de app vertelt je waar dat van toepassing is.

Kun je het spel in een andere taal spelen? Is the game available in English?

Our Dossier Flikken Spel and City Code games are in Dutch only. In the future there will be English games as well. 

CityGoose Stadsspellen

Met de stadsspellen van CityGoose ontdek je samen de geheimen van
een stad terwijl je mysteries ontrafelt en moordzaken oplost. Ga op pad
wanneer jij wilt en verras jezelf en anderen tijdens een meeslepende en
uitdagende zoektocht door de stad.

Instagram